Hvilket Fotoudstyr til bryllup er det bedste? Som nogle af Danmarks bedste bryllupsfotografer, undgår vi selvfølgelig ikke at kollegaer i branchen spørger til

“Hvilket fotoudstyr bruger man til bryllup?”

Men … hvilket ….. Kamera, Objektiver, lukketid, blænde

Der er mange forskellige tilgange til bryllupsfotografering. Og hvad fotoudstyr hver enkel fotograf har succes med når det kommer til bryllupsbilleder, kan svinge rigtig meget. Men derfor kan vi sagtens fortælle hvad udstyr vi bruger når vi bevæger os afsted for at fotografere bryllupper i Danmark.

HAR DU SET VORES GALLERIER?

Optimale objektiver til bryllupsfoto

Valg af kamera til bryllup

Når det kommer til valg af kamera til bryllup havner man lynhurtigt i et “religionsspørgsmål”. Canon, Nikon eller Sony? Personligt bruger jeg Canon og det har jeg gjort helt fra starten af.

Der skyldes ikke noget bestemt valg og jeg er ret sikker på at uanset om man vælger Canon, Sony eller Nikon i deres pro-serier idag, så er man ret så godt dækket ind i forhold til de RAW filer det spytter ud i den anden ende.

Der jeg oplever en personlig forskel er ofte når det kommer til valg af objektiv til bryllupper. En af de store forskelle på en amatørfotograf og en professionel fotograf er valg af det rette Fotoudstyr til bryllup.

God artikel om emnet

Hvilke objektiver bruger man til bryllup?

I min egen fototaske kører jeg med 4 forskellige objektiver og det fungerer fint for mig. Jeg bruger et Canon Eos MK IV og mit gode gamle Canon Eos MK III, som begge selvfølgelig er fullframe kameraer. Derudover har jeg et fujifilm x2 kamera med som backup kamera. Af objektiver skifter jeg mellem:

  • Canon 35mm blænde 2
  • Canon 85mm blænde 1.2
  • Canon Vidvinkel
  • Canon 50mm

Med disse lysstærke objektiver kan jeg holde en meget lav ISO og undgå digital støj i billederne, især ved lavlys lokaler og det vi i branchen kalder “stearinlys helvede”.

kamera-og-objektiver

Hvorfor bruger du disse objektiver?

Da jeg startede, som bryllupsfotograf, blev jeg anbefalet at købe Zoom objektiver. Herunder: 80-200mm og 24-105 mm. Dem købte jeg så og gik igang. Jeg fandt dog hurtigt ud af at skarpheden ikke altid levede op til det jeg ønskede. Deusden synes jeg 200mm bliver ALT for upersonlig.

Man kommer alt for langt væk fra dem man fotograferer og intimiteten forsvinder. Derfor blev de 200mm konverteret til en 85mm og jeg føler man skal være up, close and personal når det kommer til bryllupsbilleder.

Video om emnet

Desuden er en blænde 1.2 jo fantastisk lysstærk og kan bruges til både portrætterne og detaljebillederne af blandt andet bordpynt, blomster, vielsesringe og meget mere. Brug god tid på at udvælge det rette Fotoudstyr til bryllup. Det vil gavne dig på den lange bane.

Levering af bryllupsbilleder

Bevar din mobilitet, som bryllupsfotograf

En ting branchen har lært mig igennem årene er at det er vigtigt at man bevarer sin mobilitet, når det kommer til bryllupsfotografering. Kommer du med en reklamefotografisk baggrund og skal have opblødningsskærme, 17 flashlamper og 12 assistenter med, så vil jeg anbefale et andet erhverv en bryllup.

Bryllupsfotografiet har flyttet sig meget fra det klassiske opstillede bryllupsfoto til det mere fotodokumentariske hvor fotografen er her, der og alle vegne.

Bryllupsfotograf

Valg af det rette fotoudstyr gør en forskel

Derfor anbefaler jeg du pakker din fototaske let. Du skal nemlig slæbe på den i timevis og det hårdt ved skuldre og nakke. Jeg har faktisk altid begge mine Canon kameraer hængende over skuldrene med mit 85mm på det ene kamera og 35mm på det andet.

Jeg har min Canon Speelight siddende let tilgængeligt i min dobbelt strap fra Sun Sniper og Hold Fast. Af SD kort bruger jeg altid SanDisk Extreme Pro, da jeg synes de er mega stabile. Da jeg startede brugte jeg lang tid på at finde det Fotoudstyr til bryllup.

De beste fotografer i Danmark

Få styr på din flash

Jeg må erkende jeg sjældent bruger min falsh idag ved bryllupper. Den bliver oftest mest brugt til at skabe mere dramtiske og spændende bryllupsbilleder, end dens oprindelige formål her hos os. Jeg har købet et sæt Pocket Wizards, som jeg er rigtig glade for.

De er igen valgt i forhold til mit ønske om at forblive så mobil, som mulig når jeg render 360 grader rundt om brudeparret og fotograferer fra forskellige vinkler. Med disse ved hånden og min Speedlight vil jeg altid kunne frembringe lige præcis det lys og den stemning jeg ønsker på dagen uanset om det er overskyet eller hård sol. Et klart “must have” for den passionerede og eksperimenterende bryllupsfotograf.

Batterier, flash, kort, backup udstyr

På billedet overfor, hvor brudeparret sidder i bilen, har jeg lagt min Pocket Wizard med Speedlight flashen på i bilens forrude og kun lagt en lille fill-in flash på parret. Jeg synes nemlig det er vigtigt at billederne bevarer så meget, som muligt af deres autenticitet når vi nu skyder efter den fotodokumentariske opskrift.

billeder ved bryllup Vestjylland

Få lavet en tjekliste til bryllupsfotografering

Jeg har for nogle år tilbage lavet en bryllupsfotograf tjeklise, som jeg har printet en stak ud af. Hvergang det bliver fredag og brylluppet (som regel), ligger på den efterfølgende dag (en lørdag), så løber jeg altid listen igennem, så jeg ikke kommer afsted uden mine batterier, har glemt min flash, eller ikke husket at få tømt mine flash kort. Har man mange bryllupper hver sæson, kan tingene nogengange godt ligne hinanden og derfor skal man passe på man ikke bliver for selvsikker.

Husk på at et bryllup måske er noget du, som fotograf laver hver lørdag, men for brudeparret er det første gang for dem. Og alle fortjener samme gode service, samme kreative billeder og ikke mindst samme engagerede bryllupsfotograf, som alle andre også får.

En tjekliste kan sikre dig, at du ikke laver nogle fejl og står 300km væk fra dit fotostudie samt nærmeste fotoforretning “in the middle of nowhere” og så har du glemt et objektiv, et kamera, en oplader eller dine SD-kort! Så er der ingen kære mor. (se listen nedenfor)

Få flere stærke tips til bryllupsfotografering her